Znanstveno-edukativne radionice u MKN povodom Dana europske baštine

U Muzeju krapinskih neandertalaca započelo je obilježavanje Dana europske baštine te su tim povodom danas održane znanstveno-edukativne radionice pod nazivom „Istraživači 21. stoljeća“. Radionice koje obrađuju teme krša i krških pojava te očuvanja georaznolikosti i bioraznolikosti vodili su znanstvenici iz Hrvatskog prirodoslovnog muzeja, Prirodoslovno-matematičkog fakulteta u Zagrebu i članovi speleološkog društva „Velebit" i udruge „Kraševski zviri“: doc.dr.sc. Dalibor Paar, Damir Lacković, Krešimir Motočić, Olga Jerković Perić, Vinka Dubovečak, Matija Belač i Josip Težak.
Sudionici radionica bili su učenici krapinskih osnovnih škola koji su naučili mnogo o geologiji, različitim vrstama stijena, špiljama i speleologiji, svemiru i astrofizici. Učenici su ovom prilikom obišli i izložbu „Krš i špilje sjeverne Hrvatske“ pod vodstvom autora izložbe i voditelja MKN Eduarda Vasiljevića.
Sutra nastavljamo s programom Dana europske baštine uz besplatna vodstva od 12 do 17 sati (ulaznice se naplaćuju) te uz besplatne radionice za djecu osnovnih škola koje će se održavati u nedjelju 25. rujna od 10 do 14 sati.