ZIMSKE RADIONICE I IGRAONICE

Kreativnim radionicama i igraonicama djeci se približava svijet pretpovijesti. Program sadrži likovne radionice, gledanje filmova, „dino“ radionice, slaganje puzzli, upoznavanje zbirki Muzeja krapinskih neandertalaca, ispunjavanje radnih listića te obilazak stalnog postava Muzeja i Nalazišta Hušnjakovo.

Ciljana publika: Djeca predškolske dobi i nižih razreda osnovnih škola
Broj polaznika: do 25
Vrijeme: zadnji tjedan školskih zimskih praznika
Trajanje : 10.00 - 12.00 sati
Cijena: 150,00 kn (30,00 kn po danu)

MALI GEOLOŠKI LABORATORIJ

Poput pravih geologa i paleontologa posjetitelji Muzeja krapinskih neandertalaca imaju priliku proučavati originalne fosile pomoću mikroskopa i drugih pomagala. Istražujući u malom geološkom laboratoriju sudionici će moći koristiti knjižnicu sa stručnom i popularnom literaturom te upoznati muzejske zbirke.

Publika: Učenici osnovnih i srednjih škola
Broj polaznika: do 25
Trajanje: 1 h
Cijena: 30,00 kn po osobi

IZRADI ODJEĆU KRAPINSKOG PRAČOVJEKA

Sudionici će naučiti kako sašiti odjeću bez modernih pomagala te će izrađivati odijelo inspirirano pretpovijesnim vremenom krapinskog pračovjeka.

Publika: Učenici osnovnih i srednjih škola
Broj polaznika: do 25
Trajanje: 1 h
Cijena: 30,00 kn po osobi

ŽIVOTINJE U VREMENU NEANDERTALACA

Sudionici izrađuju glinene modele nosoroga, špiljskog medvjeda, golemog jelena, pragoveda te drugih životinja iz vremena neandertalaca.

Ciljana publika:Učenici viših razreda osnovnih škola i učenici srednjih škola
Broj polaznika: do 25
Trajanje: 1 h
Cijena: 30,00 kn po osobi

IZRADA GEOLOŠKOG STUPA

U radionici svaki sudionik izrađuje svoj papirnati geološki stup umetanjem crteža prapovijesnih životinja i biljaka u slojeve Zemljine prošlosti s naznačenim geološkim erama i periodima. Na taj način dobiva se  prikaz biološke evolucije na Zemlji te se upoznaju vodeći predstavnici geoloških razdoblja.

Publika: Učenici osnovnih škola
Broj polaznika: do 25
Trajanje: 1 h
Cijena: 30,00 kn po osobi

LUBANJE HOMININA

Za studente i učenike viših razreda srednjih škola osmišljena je paleoantropološka radionica u kojoj sudionici mogu proučavati replike lubanja različitih vrsta i rodova izumrlih ljudskih predaka. Nakon sažete, jasne i zanimljive prezentacije koja ih upoznaje s osnovnim karakteristikama lubanja gracilnih i robusnih vrsta australopiteka, Homo erectusa, neandertalca i njihovim usporedbama s lubanjom modernog čovjeka, sudionici proučavaju šest replika poznatih fosilnih lubanja. Mjerenjem i interpretiranjem različitih parametara sudionici otkrivaju primitivna i napredna obilježja u razvoju čovjeka te odgonetavaju naziv vrste kojoj lubanja pripada i mogući izgled lica.

Ciljana publika: Učenici viših razreda srednjih škola, studenti
Broj polaznika: do 25
Trajanje: 1 h
Cijena: 30,00 kn po osobi

„IGRAJ I EVOLUIRAJ!“

Ilustrirana igra na platnu upoznaje sudionike s geološkim erama i periodima te evolucijom života na Zemlji. Bacanjem kockice sudionici prelaze geološke periode, nailaze na ledena doba i katastrofe, a kako napreduju ili nazaduju figure se izmjenjuju, od trilobita do neandertalca.

Ciljana publika: Svi uzrasti
Broj polaznika: do 25
Trajanje: 1 h
Cijena: 30,00 kn po osobi

POTRAGA ZA DINOSAURIMA

Kada su u pitanju dinosauri, dječja znatiželja je nepresušna pa se u radionici svako dijete stavlja  u ulogu istraživača koristeći slikovnice, ilustrirane knjige, slagalice i modele dinosaura.

Ciljana publika: Djeca od 5 do 9 godina
Broj polaznika: do 25
Trajanje: 1 h
Cijena: 30 kn po djetetu
 

ABECEDA FOSILA

U radionici je svako slovo abecede prikazano uz crtež određenog fosila (npr. A uz amonit, M uz mamuta....). Djeca na papiru izrađuju svoju poruku, omiljenu riječ ili svoje ime tako što umjesto pisanja slova crtaju fosile, a konačni rezultat je crtež koji podsjeća na prapovijesni špiljski crtež.

Ciljana skupina:  Djeca predškolskog uzrasta i nižih razreda osnovnih škola
Mjesto:  Muzej krapinskih neandertalaca
Vrijeme:  Od siječnja do prosinca
 

DANI DRAGUTINA GORJANOVIĆA – KRAMBERGERA

Raznovrsni program koji obuhvaća predavanja vezana uz život i djelo Dragutina Gorjanovića – Krambergera, tematske radionice i izložbe u školskim prostorima, ostvaruje se u suradnji s osnovnim i srednjim školama te studentima geologije i paleontologije. Literarnim, likovnim, glazbenim, plesnim i drugim programima obilježava se obljetnica rođenja velikana hrvatske znanosti Dragutina Gorjanovića-Krambergera.

Ciljana publika: svi uzrasti 
 

VIKEND U MUZEJU KRAPINSKIH NEANDERTALACA

Svaku subotu i nedjelju u edukativnom prostoru Upravne zgrade Muzeja krapinskih neandertalaca organiziraju se kreativne radionice za djecu, a njima se mogu pridružiti i ostali članovi obitelji. Kroz igru, na zabavan i kreativan način, upoznat ćete mnoge tajne pretpovijesnog svijeta, evolucije i života krapinskog pračovjeka. Prava prilika za obiteljsko druženje, za one koji  nakon obilaska stalnog postava i Nalazišta Hušnjakovo žele nastavak priče o pretpovijesti! Za više informacija obratite nam se telefonom ili e-mailom.

Ciljana publika: Djeca predškolskog i osnovnoškolskog uzrasta
Trajanje: 1 h
Cijena: 30,00 kn po osobi

 

 

Muzeji Hrvatskog zagorja

Kraneamus
muzej krapinskih neandertalaca

Šetalište Vilibalda Sluge bb
49 000 Krapina
Tel: +385 49 371 491
Fax: +385 49 374 968
Mail: mkn@mhz.hr

Rezervacije:
Tel: +385 49 371 491
Fax: +385 49 374 969
Mail: rezervacije-mkn@mhz.hr

OIB: 11298572202
MB: 0207349
Žiro račun: 2390001 - 1100011100